BLOGI

5 faktaa Fluentin työharjoittelusta

Millaista on olla harjoittelijana Fluentilla? Pääseekö tekemään ”oikeita töitä”? Entä saako harjoittelusta palkkaa? Fluentin harjoittelijat Kalle, Patrik ja Lassi kertovat miten asia on.

 

Fluentilla on oma harjoittelijaohjelma, jonka avulla opiskelijat pääsevät tutustumaan ohjelmistokehittäjän työhön ja Fluentiin työpaikkana. Harjoittelujakso rakennetaan harjoittelijan osaamisen ja kokemuksen perusteella ja taitojen karttuessa vastuuta kasvatetaan. Yksin ei kuitenkaan tarvitse tehdä, koska harjoittelijalla on aina nimetty fluentilainen auttamassa ja ohjaamassa.

Kalle ja Lassi opiskelevat tietojenkäsittelyä, toinen Itä-Suomen yliopistossa ja toinen Karelia-ammattikorkeakoulussa, ja Patrik tuotantotaloutta sivuaineenaan ohjelmistotekniikka Tampereen teknillisessä yliopistossa. Fluentilla he ovat tehneet mm. mobiili-, paikkatieto- ja frontend-kehitystä.

 

1. Harjoittelusta maksetaan sinulle palkkaa

Opintopisteiden ja koodaustaitojen kehittämisen lisäksi harjoittelupaikkaa haetaan erilaisista syistä. Lassia kiinnostivat Fluentilla käytössä olevat teknologiat ja harjoittelijaohjelma vaikutti lupaavalta. Patrik taas halusi saada ammatillista kokemusta ohjelmistomaailmasta.

Kalle kiinnostui Fluentista, koska se vaikutti sopivan kokoiselta yritykseltä, jossa yksittäinen työntekijä ei hukkuisi massaan vaan voisi saada myös vastuullisia työtehtäviä.

Lisäksi Fluent erottui ainoana, joka tarjoaa palkkaa harjoittelun ajalta.

Ja kyllä – Meillä harjoittelijoihin suhtaudutaan tasavertaisina työntekijöinä, joten maksamme harjoitteluajasta palkkaa.

 

2. Vastuuta saat jo ensimmäisenä päivänä

Kallen toiveet vastuullisista töistä toteutuivat pian: ”Jo ensimmäisenä työpäivänä sain tuntea fiiliksen ”syvän päähän heittämisestä”, kun minut päästettiin omin päin Fluent Construction -tuoteperheen mobiilisovelluksen kimppuun. Deadlinetkin toivat sopivasti painetta, joten vastuuta sai heti roppakaupalla.”

Lassi on päässyt tutustumaan erilaisiin teknologioihin ja saanut perehdytystä alan ammattilaisilta. ”Fluentilla olen päässyt osaksi ketterää ohjelmistokehitystä. Työtehtäviä ovat olleet monipuolisia ja osaamisen kehittyessä vastuuta on tullut enemmän.”

Harjoittelu opettaa myös katsomaan sovelluskehittämistä kokonaisuutena. Patrik sanoo oppineensa koodaustaitojen lisäksi myös sovelluskehittämisestä laajemmin –miten esimerkiksi sovelluksen arkkitehtuuri rakentuu ja mitä kaikkea sen toteuttamiseen vaaditaan.

 

3. Olet osa mukavaa työyhteisöä

Harjoittelijat otetaan Fluentilla vastaan kuten kuka tahansa uusi työntekijä – eli kakkukahvien ja henkilökunnan esittäytymisen saattelemana.

Ehdottomasti parasta on se, kuinka hyvin harjoittelijoita kohdellaan ja pidetään tasavertaisina työntekijöinä,

sanoo Patrik. ”Joka päivä on ollut mukava tulla töihin. Ilmapiiri on rento ja vapaa ja henkilöstö ammattitaitoista.”

Meillä pääsee myös osaksi monenlaista toimintaa. ”Fluentilla on rento työilmapiiri ja loistava työporukka. Toimistolla riittää menoa ja melskettä aina pizzaringistä ja lautapeli-illoista kaikille yhteisiin koulutustilaisuuksiin,” lisää Lassi.

 

4. Kehität ja kehityt tiimissä

Vaikka harjoittelijat pääsevät työskentelemään tuotteiden parissa itsenäisesti, apua saa aina tarvittaessa. Lassi nostaa harjoittelun parhaaksi anniksi Fluentin mentoriohjelman:

Mentori eli kokenut työntekijä opastaa uutta työntekijää, jakaa tietämystään ja opettaa kokemuksen mukana tuomia hyviä käytänteitä.

Kallen mielestä ”parasta Fluentilla on vastuun lisäksi asiantunteva ja ammattitaitoinen työporukka, jolta on tarvittaessa saanut tukea ja apua ongelmatilanteissa. Oman itsensä sekä työn alla olevan tuotteen kehittymisen huomaa konkreettisesti, mikä innostaa yrittämään entistä kovemmin jatkossa.”

 

5. Saatat kuulua tiimiin myös tulevaisuudessa

Moni harjoittelun läpikäynyt on edelleenkin Fluentilla töissä. Jo harjoittelujaksonsa lopettaneet Patrik ja Kalle jatkavat Fluentilla ohjelmistokehittäjinä opintojensa ohessa. Työn ja opiskelun tasapaino otetaan meillä huomioon.

 

Lue lisää Fluentin harjoittelijaohjelmasta tai laita heti hakemus.
Käy myös seuraamassa meidän touhuja Instagramissa.

Jaa sosiaalisessa mediassa