BLOGI

Anne – Graphic Designer

Graafikkona Fluentilla

Olen graafisena suunnittelijana Fluent Progressilla, ja aloitin työni täällä vuoden 2018 lokakuussa. Toimin ennen Pohjois-Karjalan Osuuskaupan mainonnassa graafikkona ja markkinointisuunnittelijana sekä 10 vuotta yrittäjänä. Minua kiinnosti Fluentin kaltainen ohjelmistoyritys, sillä olen aina ollut kiinnostunut teknologiasta. Istahdin ensimmäisen koneeni ääreen 11 -vuotiaana, kun aloitin tuolloin harrastamaan koodausta.
Työnkuvaani kuuluu mm. ohjelmistojen ulkoasun suunnitteleminen. Suunnittelen sekä työpöytä- että mobiilisovelluksiamme. Olen mukana uudistamassa esimerkiksi yrityksemme Latu-palvelun käyttöliittymää ja ulkoasua, jonka vanha ilme on peräisin vuosien takaa ja kaipasi päivitystä nykypäivään.

Käytettävyys ja visuaalinen ilme

Ohjelmistojen graafinen suunnittelu vaatii paljon yhteistyötä. Monesti tavallista printtiä suunniteltaessa pärjää yksinkin – tarvitsee vain hyvän idean ja ripauksen luovuutta. Ohjelmistojen kohdalla näin ei yksinkertaisuudessaan ole.

Istahdin ensimmäisen koneeni ääreen 11 -vuotiaana, kun aloitin tuolloin harrastamaan koodausta.

Tarvitaan saumatonta yhteistyötä kehitystiimin kanssa, jotta käyttökokemuksesta tulisi asiakkaalle miellyttävä ja teknisesti toimiva. Täytyy myös ottaa huomioon monia eri aspekteja käytettävyydestä värimaailman toistuvuuteen. Brändikin on tärkeää pitää mukana.
Lähtökohtaisesti ohjelmistoista tulisi tehdä niin helposti käytettäviä, ettei käyttöohjeita tarvitsisi. Ominaisuuksien lisääntyessä kasvavat myös haasteet pitää käyttöliittymä tarpeeksi yksinkertaisena. Pyrin kesyttämään nämä haasteet yhdessä tiimimme kanssa.

Mainoskampanjat ja brändi

Toimin Fluent Progressilla myös printtigraafikkona ja osana markkinointitiimiämme. Toteutimme keväällä suurehkon markkinointikampanjan yhdessä viestintätoimisto Harkonsalo & Vesa Public Relations Oy:n kanssa. Monimediainen Tehokkuutta kehiin! Rakentaminen digiaikaan -kampanjamme lanseerattiin Tekniikka & Talous -lehdessä, Alma Median digijulkaisuissa ja monikanavaisesti Fluentin omassa mediassa. Suunnittelin ja ideoin kampanjailmeemme ja kehitin Construction -tuoteperheellemme logot. Tuotteidemme brändin kirkastaminen auttaa asiakkaitamme tulevaisuudessa löytämään juuri heille sopivimmat tuotteet. Kampanjamme sisälsi myös Fluent Construction -kampanjavideon, jonka voitte käydä katsomassa oheisesta linkistä: Tehokkuutta kehiin!

Kehity yhtä matkaa työnkuvasi kanssa

Yrityksemme tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuuden kehittyä työssään haluamaansa suuntaan. Täällä saa kantaa vastuuta juuri niistä asioista, jotka kiinnostavat myös henkilökohtaisesti. On mukavaa huomata, miten saumattomasti vuosien varrella kerätty tekninen tietotaito hyödynnetään eri projekteissa. Aamuisin on mukava lähteä töihin, ja päivät tuovat aina uusia asioita pureskeltavaksi.

Anne
Graphic Designer