BLOGI

Otso

Arki sovelluskehityksen takana

Fluent Construction -tuoteperhe helpottaa työmaalla työskentelevän arkea tehostamalla rakennusyömaan tuotannonsuunnittelua ja -ohjausta. Taustalla on paljon tekijöitä ja kehitystyötä.

Sovelluskehittäjä Otso aloitti työskentelyn Fluent Progressilla 2 ½ vuotta sitten. Alussa hän työskenteli mentorin alaisena, nyt hän vastaa Software Developer:ina tuotantosovellusten back-end kehityksestä. Otson päätehtäviin kuuluu Fluent Planner-sovelluksen uusien ominaisuuksien suunnittelu ja toteutus. Hänen intohimonansa on koodaus.

— Minulle on tärkeää, että pääsen tekemiseen käsiksi. Täällä pääsen rauhassa tekemään sitä mistä tykkään eniten, ja ympärillänikin on tekemisen meininkiä. Saan myös vahvasti vaikuttaa ohjelmoinnin osalta sovelluksen kehittämiseen, Otso sanoo.

Fluent Progress oli Otson ensimmäinen työpaikka heti opiskelujen jälkeen. Välissä hän käväisi töissä toisessa yrityksessä, mutta palasi pian takaisin.

Täällä on hyvä ilmapiiri ja mukavat työntekijät. Huomasin nopeasti, että kaipasinkin takaisin tänne. Muutenkin viihdyn erittäin hyvin roolissani Fluentilla, Otso kertoo.

Ympärillä oleva tiimi on myös ohjelmoinnissa tärkeä, hyvä tiimi mahdollistaa oman kehittymisen, hyvinvoinnin sekä viihtyvyyden. Otson tiimiin kuuluu 7 henkilöä, yhdessä he miettivät välitetyn palautteen perusteella tarvittavia muutoksia ja parannuksia. Otsolle on erittäin tärkeää, että hän saa hyödyntää omaa osaamistaan ja samalla olla mukana kehittämässä uutta.

– Olen ollut jo pidempään mukana tiimissä, ja on etuoikeutettua saada oma kädenjälki osaksi sovelluksen kehitystä. Ohjelmiston kehitystyö on jatkuva prosessi, joka pitää mielen virkeänä. Arvostan sitä, että saan hyödyntää omaa osaamistani ja minulla on vapaus päättää sopivista toteutustavoista, Otso kuvaa innostuneesti.

Otso
Software Developer