BLOGI

Fastroi perustaa uuden yhtiön

Tiedän kokemuksesta, että rakennustyömailla jopa puolet työajasta voi kulua odotteluun ja muuhun työhön, josta asiakas ei saa lisäarvoa. Alan tuottavuuskehitys on ollut hidasta ja digitalisaation mahdollisuuksia ei juurikaan hyödynnetä. Haluamme parantaa tilannetta. Tulemme tarjoamaan uudentyyppisiä suunnittelu- ja ohjaustyökaluja rakennustyön toteutusvaiheeseen sekä huoltoon ja ylläpitoon, uuden Fluent-yhtiön hallituksen jäsen Timo Kohtamäki sanoo.

Infran ja kiinteistöjen rakentamista sekä kunnossapitoa palveleva Fluent Progress RT Oy syntyy, kun järjestelmätoimittaja Fastroi Oy osittaisjakautuu kahdeksi yhtiöksi. Fluent aloittaa toimintansa heinäkuussa 2015.

Fastroin infrapalvelujen liiketoimintaan liittyvät sopimukset, varat ja velat siirtyvät Fluentille. Toimintansa aloittava Fluent tulee näin ollen jo aloittaessaan olemaan Suomen suurin tiekunnossapidon järjestelmätoimittaja.

Fluent lähtee voimakkaasti kehittämään uusia tuotteita, jotka perustuvat liikkuvan työn toiminnanohjausjärjestelmäämme, Fastroin toimitusjohtaja Risto Jalovaara sanoo.

Tavoitteena rakennusalan tuottavuuden parantaminen

Timo Kohtamäki tuo hallituksen jäsenenä ja osakkaana Fluentin käyttöön 25 vuoden kokemuksensa rakennustoimialasta. Tekniikan lisensiaatti Timo Kohtamäki (s. 1963) on aiemmin työskennellyt muun muassa Lemminkäisen toimitusjohtajana.

Fastroi jatkaa toimintaansa sosiaali- ja terveyspalvelujen toimialalla. Yhtiö on hoiva-alan toiminnanohjausjärjestelmien markkinajohtaja Suomessa. Risto Jalovaara jatkaa Fastroin toimitusjohtajana.

Kilpailukyky paranee

Fastroin liiketoiminta on entuudestaan jakautunut sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä infran kunnossapidon tulosyksiköihin. Näillä liiketoiminnoilla on erilliset strategiat, tuotteet ja asiakaskunnat. Osittaisjakautuminen selkeyttää entisestään kahden erillisen toiminnon johtamista ja hallintoa.

Uuden yhtiön perustaminen mahdollistaa eri toimialojen liiketoimintojen brändien itsenäisen kehittämisen. Lisäksi jakautuminen parantaa liiketoimintasegmenttien rahoitus- ja kehittämismahdollisuuksia.

Kummankin yhtiön liiketoiminta jatkuu ennallaan. Jakautuminen ei vaikuta välittömästi asiakassuhteisiin.

”Erilliset yhtiöt pystyvät keskittymään omiin vahvuuksiinsa aiempaa paremmin. Näin voimme kehittää asiakkaillemme yhä parempia tuotteita ja parantaa kilpailukykyämme entisestään”, Risto Jalovaara sanoo.

 


Fastroi on ollut jo neljä kertaa mukana Suomen nopeimmin kasvavien teknologiayritysten Deloitte Technology Fast 50 -listauksessa. Suomen Asiakastieto valitsi Fastroin Pohjois-Karjalan Vahvimmaksi yritykseksi vuonna 2014.