BLOGI

Fluent kehittää uutta palvelua rakennusteollisuuden tarpeisiin

Vuoden verran toiminnassa ollut ohjelmistoyritys Fluent on Suomen johtava tiekunnossapidon järjestelmätoimittaja, mutta valtaa nyt alaa myös rakennustyömailta. Tavoitteena on saada aikaan integroitava väline reaaliaikaiseen työnohjaukseen ja aikatauluseurantaan rakennusteollisuuden tarpeisiin.

Rakennusteollisuus on pysynyt muita aloja heikommin digitalisaation mukana. Työmailla käytetään edelleenkin pääasiassa Exceliä, keltaisia lappuja ja puhelinta. Ainoastaan tietomalleja hyödynnetään mm. työmaiden visualisoinnissa ja työmaan arkea helpotetaan esimerkiksi kulunvalvonnalla. Työmaatyöhön ei ole tähän mennessä löytynyt digitaalisia apuvälineitä.

Suurimmaksi rakennusalan ongelmaksi on noussut tuottavuuden hidas kasvu. Sitä ei paranna odottelu, mitä työmailla joutuu tekemään milloin betonikuorman tai putkimiehen takia. Lisäksi rakennusteollisuutta piinaavat työn huono laatu sekä työtapaturmien yleisyys.

Fluentin uusi mobiilipalvelu helpottaa työmaan arkea ja vapauttaa aikaa asiakastyöhön, laadunhallintaan ja työturvallisuuden johtamiseen. Järjestelmällä optimoidaan työmaiden aikataulut, materiaalivirrat, alihankinnat ja omat resurssit, ja lisäksi helpotetaan informaation kulkua. Kun tarvittavat tiedot ovat jatkuvasti kaikkien ulottuvilla, päästään eroon työmaiden joutokäynnistä.

Vastaanotto Fluentin mobiilipalvelulle on ollut yksinomaan myönteistä. Järjestelmän hyödyt nähdään kaikilla osa-alueilla. Fluentin tarkoituksena on tuoda uusi tuote työmaille vähän kerrallaan, jolloin eri osa-alueiden toimivuutta voidaan testata käytännössä. Ratkaisu on myös mukautettavissa asiakkaan tarpeiden mukaan.

Jokainen rakentamiseen, ylläpitoon ja kehittämiseen osallistuva jättää kokonaisuuteen oman jälkensä. Me teemme osuutemme yksinkertaistamalla tuhansien muuttuvien tekijöiden mutkikasta kokonaisuutta: karsimalla turhaa, lisäämällä läpinäkyvyyttä.