BLOGI

Fluent Kunto ja Fluent Outdoors -palveluiden verkko-osoitteet muuttuvat elokuussa 2020

Kuten ennakkoon on ilmoitettu, Fluent Kunto -palvelun käyttäjienhallintaa uudistetaan ja samalla uudistuvat myös palvelun verkko-osoitteet. Uudistuksen myötä saamme tulevaisuudessa palveluun monia toivottuja ominaisuuksia, kuten esimerkiksi kertakirjautumisen ja salasanan vaihdon käyttäjille itsepalveluna. Yhdenmukaistamme myös palvelun etusivua vastaamaan ulkoasultaan muita Fluent-tuotteita. Muutoksella ei ole vaikutusta mobiilisovelluksen toimintaan.

Tässä vielä tärkeimmät kohdat:

Verkko-osoitteet

Uudessa verkko-osoitteessa alkuosan ”kunto” korvataan jatkossa ympäristön nimellä, joka on sama kuin osoitteen loppuosassa. Alla olevissa esimerkeissä on käytetty Fluent-ympäristöä:

Fluent Kunto

Vanha: https://kunto.fluentprogress.fi/KuntoFluent
Uusi: https://fluent.fluentprogress.fi/KuntoFluent

Fluent Outdoors (hallinta)

Vanha: https://kunto.fluentprogress.fi/LatuFluent
Uusi: https://fluent.fluentprogress.fi/LatuFluent

Fluent Outdoors (julkinen näkymä)

Vanha: https://kunto.fluentprogress.fi/LATUFLUENT
Uusi: https://fluent.fluentprogress.fi/outdoors

RoadInfo:

Vanha: https://kunto.fluentprogress.fi/FluentRoadInfo
Uusi: https://fluent.fluentprogress.fi/FluentRoadInfo

Uusi etusivu

Uuden verkko-osoitteen myötä myös palvelun etusivu uudistuu. Jatkossa etusivu näyttää siis tältä:

Osassa ympäristöjä uusi ulkoasu on jo käytössä.

Käyttäjätunnukset

Käyttäjätunnukset eivät muutu, vaan voitte edelleen kirjautua aiemmilla tunnuksillanne järjestelmään. Otattehan kuitenkin huomioon että selaimeen tallennetut käyttäjätunnukset ja salasanat EIVÄT siirry automaattisesti uudelle etusivulle! Käyttäjien tulee olla yhteydessä järjestelmän pääkäyttäjään/pääkäyttäjiin, mikäli uudelle salasanalle on tarvetta.

Aikataulu

Muutos tehdään porrastetusti eri ympäristöihin viikkojen 33 ja 34 aikana huoltokatkon yhteydessä. Tarkka päivämäärä ja kellonaika tiedotetaan myöhemmin ympäristökohtaisesti.

Muutosajankohdan jälkeen käytössä on siirtymäaika, jolloin vanhaa osoitetta käyttämällä ohjautuu automaattisesti uudelle etusivulle. Suosittelemme kuitenkin vaihtamaan mahdolliset käytössä olevat kirjanmerkit yms. mahdollisimman pian ajan tasalle. Siirtymäajan päättymisestä ilmoitetaan myöhemmin.

Integraatiot

Myös Snowplow-rajapinnan URL-osoitteet muuttuvat em. kaavan mukaisesti. Otattehan tämän huomioon ja toimitatte tiedon muutoksesta tarvittaville tahoille.

Aurinkoista loppukesää!

Kehittämisterveisin,
Fluent Progress