BLOGI

Haloo Kunto, kuuluuko?

Hyppäsimme Pasilassa RoadMeteo Oy:n Henry ”Henkka” Tennbergin kyytiin. Määränpäänä Mäntsälä. Heti matkan aluksi Henkka näppäsi kännykästään päälle Kunto-mobiilisovelluksen ja asetti laitteen autonsa puhelintelineeseen.

Henkka on Mäntsälän alueurakan työnjohtaja ja käyttää Fluent Kunto-järjestelmää lähes päivittäin. Toimistollaan hänellä on pääsy järjestelmän työpöytä-versioon, mutta liikkuessaan tien päällä hänen ja muiden urakassa olevien liikkeitä seuraa Fluent Kunto-mobiilisovellus.

Mobiilisovellus on keskeinen osa koko Kunto-järjestelmää, sillä sen avulla saadaan kerättyä reitti-, mittaus- ja huomiotietoa tien päältä. Tärkein on kuitenkin työtieto, jonka avulla näkee ketä on liikkeellä ja mitä tekemässä.

Sovellus lähettää kaiken datan palvelimelle, jossa sitä voidaan analysoida ja käyttää dokumentointiin ja raportointiin. Datan avulla tilaajalle voidaan todentaa mitä on tehty ja milloin on tehty. Että ollaan siis oltu töissä.

Liikkuva työ asettaa omat haasteensa mobiilisovellusten käyttöliittymille, koska niiden pitää olla mahdollisimman helppokäyttöisiä. Etenkin huomiotoiminnallisuus on haasteellinen, sillä se vaatii käyttäjältä runsaasti kosketusnäytön koskettelua.

Haastetta onkin otettu jo huomioon esimerkiksi siten, että huomiotekstin saa tuotettua myös puhumalla mikrofoniin. Tätä demottiin matkalla. ”Ojitustarve kolmenkymmenen metrin matkalla”, Henkka sanoo selkeästi. Mobiilisovelluksen näyttöön ilmestyy teksti Ojitustarve 30 m matkalla, ja muutamalla hyväksyvällä näppäilyllä huomio tallentuu järjestelmään.

Kun vihdoin saavumme Mäntsälän alueurakan toimistolle, Kunto-mobiilisovellus on ehtinyt kerätä jo kiitettävän määrän dataa matkan varrelta.