BLOGI

Mervi – R&D Manager

Olen R&D Managerina Fluent Progressilla. Työnkuvaani kuuluu ohjata Infra-tiimin päivittäistä tuotantoa, pitää työt käynnissä ja katsoa, että tiimissä tehdään oikeita asioita oikeaan aikaan. Minulle kuuluu tiimin Scrum master -rooli, jossa varmistan, että tiimin jäsenillä on hyvin määriteltyjä ja sopivan kokoisia työtehtäviä, sekä työn alla että odottamassa tuotteen työlistalla. Työtehtävien määrittelyt tehdään yhdessä asiakkaiden, sovellusasiantuntijoiden ja kehittäjien kanssa. Varmistan, että työtehtävät noudattavat tuotteelle suunniteltua Roadmappia, ja kaikki muutostyöt johtavat tuotetta oikeanlaiseen lopputulokseen. Ennen tuoteversion julkaisua varmistan, että tuote on testattu ja valmiina julkaistavaksi SAAS-ympäristössä.

Kartta-aineistot haltuun

Toinen iso osa työtäni on paikkatietoasiantuntijan rooli, jossa vastaan omalta osaltani Fluentin karttainfrastruktuurista, kartta-aineistojen päivityksistä ja karttainfrastruktuurin kehittämisestä. Teen muutoksia karttatasoihin, suunnittelen ja varmistan, että sovelluksen kartta-aineistot ovat aina saatavilla ja ajantasalla. Oman suunnistusharrastukseni vuoksi pidän erityisen paljon karttojen kanssa työskentelystä ja nautin siitä, että saan työssäni tutustua uusiin paikkatietoteknologioihin.

Työni on todella monipuolista, haastavaa ja mukavaa. Kahta samanlaista työpäivää ei ole, vaan jokaiselle päivälle riittää uutta opittavaa.

Normaali työpäiväni alkaa sähköpostien ja keskustelukanavien lukemisella, jonka jälkeen töiden tilanne käydään läpi päivittäisessä Scrum-menetelmään liittyvässä 15 minuutin Daily Scrum palaverissa. Daily palaverin jälkeen keskitytään päivän töihin, ellei Dailyssä ilmene tarvetta lisäpalaverille tiimin kanssa. Jokaiseen työpäivääni liittyy esimiestyötehtäviä, tuotteen kehitys- ja suunnittelutöitä sekä paikkatietoon liittyviä työtehtäviä. Työni on todella monipuolista, haastavaa ja mukavaa. Kahta samanlaista työpäivää ei ole, vaan jokaiselle päivälle riittää uutta opittavaa. Olen iloinen, että ympärilläni on samanhenkinen tehokas, aikaansaava ja sopivan rento työyhteisö.

Mervi
R&D Manager