BLOGI

Sujuvammalla suunnittelulla työmaiden tuottavuus kasvuun

Rakennustyömailla muuttuvien tekijöiden määrä on usein valtava. Töitä tehdään eri kohteissa, eri materiaaleista, eri porukalla ja vaihtelevassa säässä. Tämän lisäksi työmaita kuormittavat odottamattomat ongelmakohdat, jotka saattavat muuttaa suunnitelmia ja venyttävät aikatauluja.

 

Perusteellisella suunnittelulla ja ongelmakohtien ennakoinnilla päästään aikatauluongelmista eroon.

– Yleensä rakennustyömaiden viikkosuunnitelmat ja valmistelevat suunnitelmat ovat erillisinä tiedostoinaan, joita on vaikea seurata yhtäaikaisesti. Tieto ei myöskään siirry automaattisesti suunnitelmasta toiseen, Fluent Progressin COO Juska Kettunen kiteyttää ongelman.

Meidän tuoteparimme tuo kaikki työmaan tuotantosuunnitelmat samaan näkymään, ja tieto päivittyy reaaliaikaisesti helpottaen ja nopeuttaen työnjohtajien arkea.

Uusi tuotepari mullistaa tuotannonsuunnittelun

Fluent Planner on selainpohjainen sovellus, joka kokoaa rakennustyömaan kaikki viikkosuunnitelmat ja valmistelevan suunnitelman yhteen näkymään. Toteutuneista työmaista kertynyttä historiatietoa voi kätevästi hyödyntää myös tarjousten laskentavaiheessa.

Kettusen mukaan Fluent Planner laskee myös työtehtävien kestoa ja helpottaa samalla resurssien mitoittamista.

Työtehtäville voi lisätä aloitusedellytyksiä ja ohjeita, joilla voidaan kiinnittää enemmän huomiota myös työn laatuun ja työturvallisuuteen.

 

Helppokäyttöisen, työmiehen taskussa kulkevan Fluent Go! mobiilisovelluksen avulla voi näppärästi tallentaa tiedot työn alkamiseen, päättymiseen ja mahdollisiin keskeytyksiin liittyen. Tieto siirtyy reaaliaikaisesti Fluent Planneriin, josta työnjohto näkee yhdellä silmäyksellä, mitkä ongelmakohdat tulevat potentiaalisesti vaikuttamaan kokonaisaikatauluun.

Töiden suunnittelu ja tekeminen helpottuvat, kun tiedetään, miten kauan mikäkin työvaihe vie aikaa, ja jo kerran tehdyt virheet vältetään seuraavassa kohteessa, Kettunen muistuttaa.

Sovelluksia voi käyttää joko yhdessä tai erikseen. Yhdessä käytettynä ne mahdollistavat reaaliaikaisen työmaan tuotannonsuunnittelun ja datakeräyksen. Sujuvampi suunnittelu ja toiminnan tehostaminen heijastuvat positiivisesti rakennusyhtiöiden tulokseen ja asiakastyytyväisyyteen.

 

Yhteystyössä Rakennamme.fi