BLOGI

Fluent kirittää rakennusalaa digiloikassa

Liikkuvan työn toiminnanohjaukseen erikoistunut Fluent Progress RT Oy haastaa rakennusteollisuuden vanhat ja tehottomat toimintamallit resurssien optimointiin ja prosessien digitalisointiin luodulla ratkaisullaan.

Huonosti digitalisaation mahdollisuuksia hyödyntävän rakennusalan tuottavuuden ja kilpailukyvyn parantamiseen on jo pitkään kaivattu konkreettisia ratkaisuja, joilla työmaiden ongelmat ja pullonkaulat saataisiin purettua. Suomen suurin tiekunnossapidon järjestelmätoimittaja päätti tehdä asialle jotain ja kehitti sovelluksen, joka yksinkertaistaa rakennusalan monimutkaisia prosesseja ja lisää tuottavuutta.

Markkinoilla ei ole vielä ohjelmistoja, jolla alan tuottavuutta saataisiin oleellisesti parannettua. Yksittäisiä, erillisiä apuaplikaatioita toki löytyy, mutta ei kuitenkaan tämän mittakaavan tuotantoratkaisua. Meidän tavoitteemme on kunnianhimoisempi. Ratkaisumme mahdollistaa toimijoille todellisen tuottavuusloikan oton, kertoo pitkään rakennusalalla toiminut Fluentin osakas ja hallituksen jäsen Timo Kohtamäki.

Mobiililaitteilla tapahtuvaan langattomaan tiedonkeruuseen sekä sen tallennukseen, analysointiin ja raportointiin perustuva ratkaisu karsii mm. turhan odottelun ja optimoi resurssien käyttöä.

Rakennuksilla yli puolet ajasta menee odotteluun. Digitaalisuus tehokkaasti hyödynnettynä tarjoaa työkalun useimpiin alan ongelmiin, muun muassa työmaiden joutokäyntiin. Kannustan yrityksiä ottamaan rohkeasti käyttöön digitaalisia sovelluksia, mutta se edellyttää myös nykyisten, tehottomien toimintapojen muuttamista, Kohtamäki toteaa.

Vaikka monet muut toimialat ovat ottaneet pitkän digiloikan jo aikoja sitten, rakennusala on tullut laahaten perässä. Nyt työmailla ollaan kuitenkin heräämässä digiaikaan – ja muutos tapahtuu nopeasti.

Muutos on alkanut. Olemme läpimurron kynnyksellä rakennusalan digitalisaatiossa, ja se tapahtuu vauhdilla. Nyt punnitaan, ketkä pysyvät mukana. Nopeimmat korjaavat suurimman hyödyn, Kohtamäki toteaa.

 


Aiemmin nimellä Softroi Oy tunnettu yritys aloitti toimintansa Fluent Progress RT Oy nimen alla 28.4.2017. Nimen vaihdokseen vaikutti mm. yrityksen liiketoimintojen kehittyminen ja laajeneminen. Fluent jakautui omaksi yrityksekseen Fastroi Oy:stä heinäkuussa 2015. Fastroi on hoiva-alan toiminnanohjausjärjestelmien Suomen markkinajohtaja.