BLOGI

Tehokkaampi työmaa, laadukkaampi jälki

Miksi hommat seisovat, työt keskeytyvät ja aikataulu venyy? Rakennustyömaille tyypillinen odottelu jää historiaan, kun toimintaa johdetaan tiedolla ja projektin etenemistä seurataan reaaliajassa.

Katujen ja teiden kunnossapidon tiedonkeruu- ja raportointijärjestelmien konkari Fluent Progress on hyödyntänyt vankkaa kokemustaan kehittäessään uusia tuotteita rakennusteollisuuden tarpeisiin. Ratkaisu työmaiden normiongelmaan, turhaan odotteluun ja töiden seisomiseen, on digitalisointi.

”Työnjohtajan ja työntekijän helppokäyttöiset sovellukset automatisoivat tiedonkulun ja karsivat pois turhat rutiinit. Tuloksena on tehokkaampi, kustannuksia karsiva lopputulos”, Fluent Progressin toimitusjohtaja Marjo Danielsson tiivistää.

Kerran tehdyt virheet vältetään seuraavassa kohteessa.

Fluent Planner ja Fluent Go! -sovellukset konfiguroidaan asiakkaan tarpeiden mukaan. Ne toimivat pilvipalveluna eivätkä vaadi ohjelmistolisenssejä tai investointeja IT-infraan. Fluent Plannerilla toteutettu työmaasuunnitelma päivittyy reaaliajassa Fluent Go!-mobiilisovellukseen syötetyn datan perusteella: milloin vaihe alkaa, loppuu tai keskeytyy. Ja tärkeintä, mistä keskeytykset johtuvat.

”Työnjohtajalla on ajantasainen ja dynaamisesti päivittyvä viikkosuunnitelma, jolloin se on huomattavasti tarkempi ja ottaa huomioon muutokset reaaliajassa”, selventää operatiivinen johtaja Juska Kettunen.


Projektin päätyttyä tiedot arkistoituvat yhteen tietokantaan, mistä niitä voidaan hyödyntää tulevaisuudessa.

”Rakennustyömaiden suunnitelmien toteuttamisesta on perinteisesti dokumentoitu lukematon määrä Exceleitä, joihin ei palata. Fluentin työkaluilla kerättyjen tietojen pohjalta tiedetään jatkossa vaiheiden kestot ja jo kerran tehdyt virheet vältetään seuraavassa kohteessa,” Kettunen summaa.


Fluent Planner on työnjohtajan suunnittelua ja työntekoa sujuvoittava sovellus, joka antaa kokonaiskuvan työmaan edistymisestä reaaliajassa sekä kertoo mahdollisista ongelmakohdista. Fluent Go! on kommunikointi- ja tiedonkeräyssovellus, johon kirjataan, milloin työvaihe alkaa ja päättyy tai keskeytyy.

Alkuperäinen artikkeli ilmestyi Talouselämän Rakentaminen ja infrastruktuuri-liitteessä 2. helmikuuta 2018.