BLOGI

Tiiminvetäjä Jere Teittinen

Jere Teittinen aloitti elokuussa Fluentilla tiiminvetäjänä. Kymmenen vuoden kokemuksen IT-alalla kartuttanut Jere toivoo ohjaavansa Fluentin tuotekehitystä entistä käyttäjälähtöisempään suuntaan.

Elokuun alussa Fluentin Kunto-tiimin tiiminvetäjän saappaisiin hypänneellä Jere Teittisellä oli jo ennestään kosketuspintaa Fluentiin: Jere ehti työskennellä uransa alkuvaiheessa useita vuosia Fastroilla, jossa myös Fluentin juuret ovat.

”Täällä on tosi positiivinen ja rento ilmapiiri, mistä olen iloinen. Työyhteisöön on ollut helppo liittyä mukaan”, Jere tuumaa.

Fluentille Jere siirtyi Nordealta, jossa hän työskenteli niin ikään tiiminvetäjänä.

On osattava ohjata tiimiä oikeaan suuntaan teknisesti, mutta samalla on myös osattava auttaa tiimin jäseniä kehittymään.

”Fluentilla tutut ihmiset ja jossakin määrin tuttu tuote ovat varmasti edesauttaneet sitä, että hommat ovat lähteneet nopeasti käyntiin”, Jere miettii.

Uransa aikana Jere on ehtinyt työskennellä myös muun muassa ohjelmistokehityksen parissa. Teknistä osaamista vaaditaan myös tiiminvetäjän roolissa.

”Esimiestehtävänä tämä on hyvin monivivahteinen työnkuva. On osattava ohjata tiimiä oikeaan suuntaan teknisesti, mutta samalla on myös osattava auttaa tiimin jäseniä kehittymään.”

Jos istuu vain näyttöpäätteellä ja tekee tikettejä, voi käyttäjäkeskeisyys hukkua teknisen työn sekaan.

Fluentilla Jere toivoo vievänsä tuotekehitystä entistä käyttäjälähtöisempään suuntaan.

”Tahtoisin, että tuotekehitys ja myynti kulkisivat tietyllä tapaa käsi kädessä. Jos istuu vain näyttöpäätteellä ja tekee tikettejä, voi käyttäjäkeskeisyys hukkua teknisen työn sekaan. Myös pohjatyön kehittäminen, kuten testausautomaatio, on tärkeää varsinaisen tuotekehitystyön kannalta”, Jere toteaa.