BLOGI

Sovellussuunnittelu pohjautuu palvelumuotoiluun

Olen kulkenut teknologisen kehityksen kelkassa ensimmäisistä kotimikroista ja BASIC-tulkista sekä haparoivista modeemilla muodostetuista internetyhteyksistä aina laajakaistoihin ja jatkuvasti taskussa kulkeviin sovelluksiin asti.

 

Tämän harrastajaohjelmoijana aloitetun matkan aikana olen kasvanut junioriohjelmoijasta sovellusarkkitehdiksi ja toiminut useissa kriittisissä projekteissa toteutustiimin kokoavana voimana.

Vaikka CTO:n vastuissa voi olla yrityskohtaisia eroja yrityksen koosta riippuen, vaikuttaa toimenkuvan rakentamiseen ja toteuttamiseen kokemus johdettavana olemisesta, omasta persoonasta ja teknologisesta kyvykkyydestä.

Perusluonteeltani uskon vahvan sitoutumisen ja yritteliäisyyden vievän ammatillisesti pitkälle. En aio uudessa roolissani myöskään epäammatillistua luopumalla täysin siitä, minkä myös ammatillisesti koen vahvuutenani:

Fluentin teknologiajohtajan lisäksi olen myös aina ohjelmoija ja tiimityöskentelijä, joka ymmärtää ohjelmistonkehityksen haasteet ja pystyy tästä näkökulmasta tukemaan meidän kaikkien menestystä.

Edellä mainituista menestystä mahdollistavista tekijöistä pidän tärkeimpinä prosessien sekä menetelmien jatkuvaa parantamista, teknologioiden puutarhurointia ja henkilöstön koulutusta.

Vaikka intohimoni kohteiksi ammattillisesti on muodostunut startup- ja kasvuyrityksissä työskentely, olen kokenut urallani myös korporaatiomaailman hyvät ja huonot puolet. Minua motivoi uuteen tehtävääni Fluentilla erityisesti mahdollisuus tuoda kokonaisvaltainen osaamiseni fluentlaisten jokapäiväiseen arkeen helpottamaan ja tukemaan meitä kasvun tiellä.

Uskon vahvasti palvelumuotoilulähtöiseen sovellussuunnitteluun, missä tyytyväinen käyttäjä luo lisäarvoa asiakkaalle tämän mahdollistaessa myös meidän menestymisemme.

Lainaisin tähän blogin loppuun erään iisalmelaisen kansanmiehen sanontaa, ”mestari tekee makkaran mieleisekseen”. Mestari-asteeseen lienee vielä allekirjoittaneella matkaa, mutta toimenkuvassani pyrin laittamaan odotuksiin nähden vielä piirun verran paremmaksi Fluentin teknologiajohtajana toimiessani.

 


Kirjoittaja on Fluent Progress RT Oy:n entinen CTO.

Kirjoittaja

Antti Vartiainen