Casetarina

Alltime

Kunto tehosti merkittävästi Alltimen kunnossapitotöiden tekoa, suunnittelua ja raportointia.

Vuonna 2006 perustettu valtakunnallinen Alltime Oy tarjoaa sekä kiinteistö- että infra-alan palveluita, kuten kiinteistöhuoltoa, alueurakointia ja puhtauspalveluita. Fluent Kunto -järjestelmä otettiin Alltimella käyttöön vuonna 2019.

Alltimen suurimmat infran kunnossapidon urakat ovat Rovaniemellä ja Järvenpäässä, joista molemmissa työntekijät hyödyntävät Kunto-järjestelmää päivittäisessä arjessaan.

”Talviaikaan Kunto-järjestelmällä on meillä jopa yli sata käyttäjää kuukaudessa”, kertoo työpäällikkö Tommi Rintala Alltimelta.

Alltime päätyi aikanaan Kunto-järjestelmään sen helppokäyttöisyyden sekä käyttöönoton nopeuden vuoksi.

Järjestelmän käyttöönotto on sen verran simppeli, että olen kuullut siitä vain hyvää sanottavaa.

”Monella oli järjestelmästä jo aikaisempia hyviä kokemuksia, mikä varmasti vaikutti myös päätökseen. Järjestelmän käyttöönotto on sen verran simppeli, että olen itsekin kuullut siitä vain hyvää sanottavaa muilta, vaikken vielä itse talossa ollutkaan silloin, kun Kunto otettiin käyttöön”, Tommi Rintala jatkaa.

Kunto poisti turhat paperityöt

Kunto on vähentänyt huomattavasti Alltimen työnjohdon ja työntekijöiden välillä tehtävää paperityötä, tehostanut työntekoa ja helpottanut raportointia. Tommi Rintalan mukaan on suuri etu, että esimerkiksi työmaapäiväkirja syntyy sovelluksessa automaattisesti, jolloin myös tilaajalle raportoiminen onnistuu saman alustan kautta.

Työmaapäiväkirjaan saa päiväkohtaisesti urakan tiedot esimerkiksi säätietoineen, kalustoineen ja työntekijöineen.

”Ennen Kuntoa työmaapäiväkirjoja kirjoitettiin hetken aikaa ihan manuaalisesti esimerkiksi Word-tiedostoon, mikä ei välttämättä ole se käytännöllisin tai turvallisin ratkaisu”, Tommi Rintala toteaa.

Kerätty tieto auttaa uusien urakoiden suunnittelussa

Keväällä 2023 Fluent ja Alltime ovat pilotoineet yhdessä myös Fluentin uudistettua työnohjausjärjestelmää osana Kunto-sovellusta. Kunnossapidon työnohjauksen organisoinnissa on suurta vaihtelua tahosta riippuen; osa käyttää siihen esimerkiksi kynää ja paperia, osa sähköpostia ja osa Teamsia.

Fluentin uudistetun työnohjausjärjestelmän on määrä helpottaa kunnossapitoprosessia siten, että työnohjaus voidaan nyt tehdä samalla alustalla. Järjestelmää kehitetään yhdessä Alltimen kanssa.

Suunnitelmissa on muun muassa lisätä järjestelmään lisää työlajeja, jotta saamme sovelluksesta enemmän dataa.

”Tämänkin pilotin myötä Alltimessa on tarkoitus hyödyntää Kuntoa jatkossa entistä kattavammin. Suunnitelmissa on muun muassa lisätä järjestelmään lisää työlajeja, jotta saamme sovelluksesta enemmän dataa, joka puolestaan auttaa meitä tulevien urakoiden laskennassa”, Tommi Rintala linjaa.


Alltime hoitaa kiinteistöpalvelut, puhtauspalvelut sekä infrastruktuurin kunnossapidon maalla ja vesillä Hangosta Inariin. Alltimen tavoitteena on olla ennakoiva ja välittävä kumppani, joka helpottaa asiakkaiden elämää ylläpitämällä sujuvia ja turvallisia elinympäristöjä. Alltime Groupin liikevaihto vuonna 2022 oli noin 37 miljoonaa euroa ja se työllisti noin 300 ihmistä. Sen visiona on kehittyä Pohjoismaiden johtavaksi rakennetun elinympäristön kunnossapitäjäksi. Yhtiön pääomistaja on kotimainen pääomasijoitusyhtiö MB Rahastot yhdessä avainhenkilöiden kanssa.

http://www.alltime.fi/