Casetarina

Kuusamo

Fluent Latu seuraa Rukatunturin latujen ja moottorikelkkareittien kunnossapitoa

Kuusamon kaupungilla on ollut Fluent Latu -palvelu osana Fluent Kunto -järjestelmää vuodesta 2016 alkaen. Reaaliaikaiset latujen ja kelkkareittien hoitotiedot auttavat ulkoilijoita hiihto- ja kelkkaretkien suunnittelussa. Latuihin ja kelkkareitteihin liittyvät kunnossapitotyöt raportoidaan suoraan latukoneista ja moottorikelkoista sekä kaupungin omien työntekijöiden että urakoitsijoiden toimesta. Uudistuneeseen Fluent Latu -palveluun on lisätty tuki useille uusille ulkoilu- ja liikuntapaikkatyypeille, kuten esimerkiksi uimarannoille, urheilukentille ja leikkipuistoille. Samalla palvelun nimi muuttuu ja on jatkossa Fluent Ulkoilu.

Fluent Latu on palvelu, jossa latujen ja kelkkareittien käyttäjät näkevät latujen ja kelkkareittien hoito- ja kuntotiedot kaupunkien, kuntien ja muiden palveluntarjoajien nettisivuilta. Kuusamon kaupungilla on ollut Fluent Latu -palvelu osana Fluent Kunto -järjestelmää vuodesta 2016 alkaen. Palvelu on käytössä kaupungin ylläpitämien reittien osalta Kuusamon keskustan ja Rukatunturin alueen latujen kunnossapidon seurannassa. Myös osa muiden tahojen ylläpitämistä laduista Kuusamon alueella on mukana Fluent Latu -seurannassa. Rukatunturia ympäröivä latuverkosto on lisätty kokonaisuudessaan Fluent Latu -palvelun seurannan piiriin. Lisäksi mukana on myös noin 600 kilometriä moottorikelkkareittejä hyvin laajalla alueella ympäri maakuntaa. Reitteihin liittyviä kunnossapitotöitä raportoidaan latukoneista ja moottorikelkoista sekä kaupungin omien työntekijöiden että urakoitsijoiden toimesta.

Palvelun avulla hiihtäjät ja moottorikelkkailijat saavat reaaliaikaisen tiedon latujen ja reittien hoitotilanteesta.

Kuusamon kaupunki on ollut tyytyväinen Fluent Latu -palveluun, toteaa Kuusamon Yhdyskuntatekniikan toimialalla suunnittelijana toimiva Pasi Rääpysjärvi. ”Palvelun avulla hiihtäjät ja moottorikelkkailijat saavat reaaliaikaisen tiedon latujen ja reittien hoitotilanteesta. Tämä on vähentänyt meille suoraan tulevia yhteydenottoja.”
Rääpysjärven mukaan Fluent Latu -palvelun tarjoamia toiminnallisuuksia käytetään myös ulkoilureitteihin tehtyjen tarkastusten todentamisessa sekä ongelmien raportoinnissa. Tarkastuskäyntien yhteydessä havaitut mahdolliset puutteet raportoidaan Fluent Kunto -mobiilisovellusta käyttäen heti kun ne havaitaan. Havaitut puutteet nähdään keskitetysti Fluent Kunto -järjestelmästä ja korjaustoimet voidaan toteuttaa tehokkaasti ja suunnitellusti.

Fluent Latu -palvelu uudistuu!

Fluent Progress on toteuttanut Fluent Latu -palveluun uuden julkisen näkymän, joka parantaa palvelun käyttökokemusta huomattavasti. Uusi näkymä on otettu käyttöön tulevalle talvikaudelle ja esimerkiksi taustakartta on päivitetty vastaamaan käyttäjien tarpeita siten, että eri ulkoilureitit korostuvat kartalla aiempaa selkeämmin. Lisäksi uudessa näkymässä on parannettu käytettävyyttä mobiililaitteilla.

Esimerkiksi uimarantojen ja nuotiopaikkojen hoito- ja tarkastusajat ovat merkityksellisiä ja kiinnostavia niiden käyttäjille

Palvelu suuntautuu uudistusten myötä ympärivuotiseen käyttöön soveltuvaksi; Fluent Kunto -palveluun on lisätty tuki entistä useammalle ulkoilupaikkatyypille, kuten esimerkiksi uimarannoille, urheilukentille ja leikkipuistoille. Rääpysjärvi huomasi uudistusten hyödyllisyyden välittömästi: ”Esimerkiksi uimarantojen ja nuotiopaikkojen hoito- ja tarkastusajat ovat merkityksellisiä ja kiinnostavia niiden käyttäjille”. Palvelun käytön laajentuessa uusille alueille myös palvelun nimi vaihtuu. Jatkossa Fluent Latu on Fluent Ulkoilu!

Jaa sosiaalisessa mediassa