Casetarina

Kuusamo

Fluent Outdoors seuraa Rukatunturin latujen ja moottorikelkkareittien kunnossapitoa

Kuusamon kaupungilla on ollut Fluent Outdoors -palvelu osana Fluent Kunto -järjestelmää vuodesta 2016 alkaen. Reaaliaikaiset latujen ja kelkkareittien hoitotiedot auttavat ulkoilijoita hiihto- ja kelkkaretkien suunnittelussa. Latuihin ja kelkkareitteihin liittyvät kunnossapitotyöt raportoidaan suoraan latukoneista ja moottorikelkoista sekä kaupungin omien työntekijöiden että urakoitsijoiden toimesta. Uudistuneeseen Fluent Outdoors -palveluun on lisätty tuki useille uusille ulkoilu- ja liikuntapaikkatyypeille, kuten esimerkiksi uimarannoille, urheilukentille ja leikkipuistoille. Aiemmin Fluent latuna tunnettu palvelu kulkee nykyään nimellä Fluent Outdoors.

Fluent Outdoors on palvelu, jossa latujen ja kelkkareittien käyttäjät näkevät latujen ja kelkkareittien hoito- ja kuntotiedot kaupunkien, kuntien ja muiden palveluntarjoajien nettisivuilta. Kuusamon kaupungilla on ollut Fluent Outdoors -palvelu osana Fluent Kunto -järjestelmää vuodesta 2016 alkaen. Palvelu on käytössä kaupungin ylläpitämien reittien osalta Kuusamon keskustan ja Rukatunturin alueen latujen kunnossapidon seurannassa. Myös osa muiden tahojen ylläpitämistä laduista Kuusamon alueella on mukana Fluent Outdoors -seurannassa. Rukatunturia ympäröivä latuverkosto on lisätty kokonaisuudessaan Fluent Outdoors -palvelun seurannan piiriin. Lisäksi mukana on myös noin 600 kilometriä moottorikelkkareittejä hyvin laajalla alueella ympäri maakuntaa. Reitteihin liittyviä kunnossapitotöitä raportoidaan latukoneista ja moottorikelkoista sekä kaupungin omien työntekijöiden että urakoitsijoiden toimesta.

Palvelun avulla hiihtäjät ja moottorikelkkailijat saavat reaaliaikaisen tiedon latujen ja reittien hoitotilanteesta.

Kuusamon kaupunki on ollut tyytyväinen Fluent Outdoors -palveluun, toteaa Kuusamon Yhdyskuntatekniikan toimialalla suunnittelijana toimiva Pasi Rääpysjärvi. ”Palvelun avulla hiihtäjät ja moottorikelkkailijat saavat reaaliaikaisen tiedon latujen ja reittien hoitotilanteesta. Tämä on vähentänyt meille suoraan tulevia yhteydenottoja.”
Rääpysjärven mukaan Fluent Outdoors -palvelun tarjoamia toiminnallisuuksia käytetään myös ulkoilureitteihin tehtyjen tarkastusten todentamisessa sekä ongelmien raportoinnissa. Tarkastuskäyntien yhteydessä havaitut mahdolliset puutteet raportoidaan Fluent Kunto -mobiilisovellusta käyttäen heti kun ne havaitaan. Havaitut puutteet nähdään keskitetysti Fluent Kunto -järjestelmästä ja korjaustoimet voidaan toteuttaa tehokkaasti ja suunnitellusti.

Fluent Outdoors -palvelu uudistuu!

Fluent Progress on toteuttanut Fluent Outdoors -palveluun uuden julkisen näkymän, joka parantaa palvelun käyttökokemusta huomattavasti. Uusi näkymä on otettu käyttöön tulevalle talvikaudelle ja esimerkiksi taustakartta on päivitetty vastaamaan käyttäjien tarpeita siten, että eri ulkoilureitit korostuvat kartalla aiempaa selkeämmin. Lisäksi uudessa näkymässä on parannettu käytettävyyttä mobiililaitteilla.

Esimerkiksi uimarantojen ja nuotiopaikkojen hoito- ja tarkastusajat ovat merkityksellisiä ja kiinnostavia niiden käyttäjille

Palvelu suuntautuu uudistusten myötä ympärivuotiseen käyttöön soveltuvaksi; Fluent Outdoors -palveluun on lisätty tuki entistä useammalle ulkoilupaikkatyypille, kuten esimerkiksi uimarannoille, urheilukentille ja leikkipuistoille. Rääpysjärvi huomasi uudistusten hyödyllisyyden välittömästi: ”Esimerkiksi uimarantojen ja nuotiopaikkojen hoito- ja tarkastusajat ovat merkityksellisiä ja kiinnostavia niiden käyttäjille”. Palvelun käytön laajentuessa uusille alueille myös palvelun nimi vaihtuu. Jatkossa Fluent Latu on Fluent Outdoors!