Casetarina

Sotkamo-Vuokatti

Fluent Outdoors näyttää Sotkamo-Vuokatti-alueen kaikki liikunta- ja retkipaikat, palvelut sekä nähtävyydet samalla alustalla.

Sotkamo-Vuokatti-alueella on ollut liikunta- ja retkipaikkapalvelu Fluent Outdoors käytössään jo yli vuosikymmenen ajan.

Alueella hyödynnetään Fluent Outdoorsin tarjoamia mahdollisuuksia täydessä potentiaalissaan: Fluent Outdoorsista voi nähdä kartalla kaikki Sotkamo-Vuokatin liikunta- ja retkipaikat sekä nähtävyydet aina hiihtoladuista ja luistelukentistä uimarantoihin ja tulentekopaikkoihin, minkä lisäksi käyttäjä näkee myös reaaliajassa, milloin kohteet on viimeksi kunnostettu.

”Vaikka eniten käytetty ominaisuus on edelleen siellä, missä Fluent Outdoorsin juuret ovat, eli hiihtolatujen kunnossapidon seurannassa, myös palveluun sittemmin lisätyt muut liikuntapaikat ja nähtävyydet ovat tuoneet paljon lisää mahdollisuuksia alueemme asukkaille ja matkailijoille”, sanovat liikuntakoordinaattori Ossi Pulkkinen ja puisto- ja liikunta-alueiden päällikkö Hannu Järvinen Sotkamon kunnasta.

Hyötyä niin kuntalaisille kuin matkailijoillekin

Fluent Outdoorsin ehdottomana etuna Ossi Pulkkinen ja Hannu Järvinen näkevät sen, että palvelu mahdollistaa kaikkien liikuntapaikkojen saamisen samalla kartalle helposti, ja asiakas voi rajata tietoja omien mieltymystensä mukaan.

Myös Sotkamo-Vuokatti alueen hotellit ja muut yksityiset palveluntarjoajat ovat tulossa samalle kartalle DataHub-tietokannan kautta.

Kaikki liikkumiseen ja matkailuun liittyvät kohteet samassa paikassa näyttävää palvelua ei ole vielä aiemmin ollut Sotkamo-Vuokatti-alueella käytössä.

”Vastaavaa, kaikki liikkumiseen ja matkailuun liittyvät kohteet samassa paikassa näyttävää palvelua ei ole vielä aiemmin ollut Sotkamo-Vuokatti-alueella käytössä”, Pulkkinen ja Järvinen toteavat.

”Laajennus tulee olemaan meille varmasti hyvä lisäominaisuus, jonka kautta asiakkaamme eli erityisesti matkailijat pystyvät hahmottamaan paremmin eri aktiviteettien, liikuntapaikkojen ja majoituspaikkojen sijainnin alueellamme.”

Automaattista tietoa muun muassa kävijämääristä ja lämpötiloista

Sotkamo-Vuokatti-alueella pilotoidaan parhaillaan myös Fluent Outdoorsin automaattisia tiedonkeruulaitteita, joista tieto välittyy automaattisesti karttapalveluun, eikä ylläpitäjien tarvitse tehdä tämän vuoksi toimenpiteitä.

Alueella käytetään esimerkiksi veden lämpötilamittareita uimarannoilla sekä kävijälaskureita ulkoilupaikoilla. Tällöin palvelun käyttäjä voi nähdä Fluent Outdoorsista reaaliajassa, kuinka ruuhkainen vaikkapa tietty retkeilyreitti on, tai kuinka lämmintä vesi on läheisellä uimarannalla.

Fluent Outdoors täydentää muita palveluita tuomalla eri kohteiden ja aktiviteettien sijaintitiedon sekä ajantasaisen kunnossapitotiedon kaikkien saataville.

Vaikka Sotkamo-Vuokatti-alueella on käytössä myös muita retkeily- ja liikuntapaikkapalveluita, Pulkkinen ja Järvinen muistuttavat, että palvelut eivät sulje toisiaan pois.

”Fluent Outdoors pikemminkin täydentää muita käytössä olevia palveluita tuomalla myös eri kohteiden ja aktiviteettien sijaintitiedon sekä ajantasaisen kunnossapitotiedon kaikkien saataville.”

Fluent Outdoors palvelee suomenkielisten käyttäjien lisäksi pian myös muunkielisiä kansalaisia sekä turisteja, sillä kaikki kohteiden kuvaukset tulevat saataville myös englanniksi.

”Kaiken kaikkiaan olemme olleet tyytyväisiä palveluun – Fluentilla on tosi kehitysmyönteinen ote toimintaan, ja asiakkaan toiveet otetaan hyvin huomioon”, Pulkkinen ja Järvinen summaavat.