Casetarina

Viherpalvelut Hyvönen

Kunto on oiva väline varmistamaan, että yritys tekee oikeaa prosessia, oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa

 

Viherpalvelut Hyvönen Oy on vuonna 1994 perustettu perheyritys, jonka palveluihin kuuluvat kokonaisvaltainen viherrakentaminen ja -hoito sekä infran ylläpito. Kunto-sovellus on ollut Hyvösillä käytössä vuodesta 2014 alkaen pääasiassa alueurakoinnissa talvikunnossapitotöissä. Alueurakat koostuvat mm. yleisten alueiden, kuten puistojen, väylien, jääkenttien, ajoväylien sekä pihojen kunnossapidosta.

Hyvösillä sovelluksen käyttö lähtee kunnossapitokalustosta. Kalustona voi olla yksittäinen työntekijä lapion kanssa tai esimerkiksi auraus- tai liukkaudentorjuntakalusto. Kiireisimpään talviaikaan käyttäjiä on 50-100 päivässä, jos huono keli sattuu olemaan päällä samaan aikaan kaikissa projekteissa.

 

Samoilla näppäyksillä valmis työmaapäiväkirja

Kunto on yksi tapa dokumentoida tekemistä ja sovellus tekee esimerkiksi työmaapäiväkirjaa automaattisesti. Toimitusjohtaja Timo Hyvösen mielestä perheyritykselle on suuri apu, että samoilla näppäyksillä saadaan työnjohdolle ja tilaajalle valmis työmaapäiväkirja.

Nuorempi polvi ei ymmärräkään millainen homma siinä oli, kun tehtiin paperiversiota ja siihen piti hakea tieto kaikkialta erikseen.

Työmaapäiväkirjaan saa automaattisesti kaiken kerralla: säätiedot, kelit, materiaalit ja niiden menekit, koneet, henkilöt. Kunhan vaan kaikki käyttävät Kuntoa.

Kunto on tuonut yrityksen toimintatapoihin ryhdikkyyttä. Aluksi sen käytöstä nuristiin samaan tapaan kuin kypäröiden käytöstä rakennustyömailla, mutta epäilyt ovat nykyään aika lailla poistuneet. Kunto-sovelluksen käyttö on omaksuttu osaksi työtä.

 

Hei hei se tekee tota lenkkiä aivan liian kauan!

Hyvösille yksi äärimmäisen tärkeä Kunto-ominaisuus on se, että työnjohtajat pystyvät seuraamaan alihankintaa: mitä alihankkijat tekevät ja mistä heille maksetaan. ”Kunto on periaatteessa jopa peruste maksulle”, täsmentää Hyvösillä työpäällikkönä toimiva Tommi Juurinen.

Karttapohjalta voimme jälkikäteen käydä tarkistamassa mitä on tehty, millä on tehty ja miten tehty. Ennen kaikkea Kunto antaa vastauksen kysymyksiin miksi on tehty tai on tekemättä.

Kunto -palvelun keräämä tieto nousee myös selkeästi merkittävimmäksi selkänojaksi urakoitsijalle, kun tilaajalle joudutaan erinäisissä korvausvaadetilanteissa esittämään mitä toimenpiteitä on tehty. Joskus joudutaan tonkimaan tietoa jopa kymmenen vuotta taaksepäin esimerkiksi kaatumistapauksissa.

Kunto apuna liiketoiminnan kehittämisessä

Liiketoiminnallisesti Kunto on oiva väline varmistamaan, että yritys tekee oikeaa prosessia, oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. ”Meillä on väline, jolla voimme puuttua, jos havaitsemme puutteita” tiivistää Juurinen.

Lisäksi Kunto tuo ajan säästöä ja aika on rahaa.

Hyvöset ovat käyttäneet Kuntoa referenssinä myös tarjouskilpailuvaiheessa, jolloin he ovat voineet osoittaa jo olemassa olevat valmiudet alueurakoinnin raportointiin mahdollisille uusille tilaajille.

 

Ympäristön kunnossapitoa tulevia sukupolvia unohtamatta

Viherpalvelut Hyvönen erottuu monista muista Suomen pääurakoitsijoista tuomalla esille voimakkaasti viherosaamistaan. Rikkaruohoja poistetaan liikenteen kovilta pinnoilta kemikaalittomasti kuumalla vesihöyryllä ja liukkaudentorjunnassa käytetään perinteisen vuorisuolan sijaan formiaattipohjaisia biohajoavia materiaaleja.

Kemikaalien ja vuorisuolan painuessa hajoamattomana pohjaveteen, Hyvösten ympäristötekojen ansiosta Salpausselän maailmankuulu pohjavesialue pysyy puhtaampana myös lastenlastenlapsille.

 


Viherpalvelut Hyvönen Oy on joustava, vastuullinen ja kasvava viher- ja alueurakoitsija, joka toimii paikallisesti Päijät-Hämeessä, pääkaupunkiseudulla, Etelä-Savossa ja Pirkanmaalla. Perheyrityksen reilu 50 työntekijää tekevät työnsä ylpeänä siitä, että heidän työnsä jälki kestää. www.viherpalveluthyvonen.fi/

 

Jaa sosiaalisessa mediassa