Fluent Kunto mobiilisovellus - Tietosuojaseloste

TIETOSUOJASELOSTE

Päivitetty viimeksi 11.6.2021

Kiitos, että haluat olla osa Fluent Progress RT Oy:n (”yritys”, ”me” eri sijamuodoissaan) yhteisöä. Olemme sitoutuneet suojelemaan henkilötietojasi ja oikeuttasi yksityisyyteen. Jos sinulla on tähän tietosuojailmoitukseen tai henkilötietojesi käsittelyä koskeviin käytäntöihimme liittyviä kysymyksiä tai huolenaiheita, ota yhteyttä osoitteeseen info@fluentprogress.fi.
Arvostamme sitä, että luotat meille henkilötietosi, kun käytät mobiilisovellustamme (”sovellus”) ja yleisemmin mitä tahansa palveluamme (”palvelut”, joihin myös sovellus sisältyy). Suhtaudumme yksityisyyteesi erittäin vakavasti. Pyrimme tässä tietosuojailmoituksessa kertomaan mahdollisimman selkeästi, mitä tietoja keräämme, miten käytämme niitä ja mitä niihin liittyviä oikeuksia sinulla on. Toivomme, että käytät hetken tämän ilmoituksen lukemiseen huolellisesti, sillä se on erittäin tärkeä. Jos et hyväksy jotakin tämän tietosuojailmoituksen ehdoista, lopetathan palvelujemme käytön välittömästi.
Tämä tietosuojailmoitus koskee kaikkea tietoa, joka kerätään palveluidemme kautta (sisältäen myös sovelluksen, kuten yllä on kuvattu) sekä niihin liittyvien muiden palvelujen, myynnin, markkinoinnin tai tapahtumien kautta.
Lue tämä tietosuojailmoitus läpi huolellisesti, sillä se auttaa sinua ymmärtämään, mitä teemme keräämillämme tiedoilla.

Käsitemääritelmät

Kaikki tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan henkilöön liittyvät tiedot ovat henkilötietoja. Nimien, puhelinnumeroiden ja sijaintitietojen kaltaiset tiedot ovat henkilötietoja.
Rekisterinpitäjä (asiakasyritys) on henkilö tai organisaatio, joka määrittää henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset ja tavat. Rekisterinpitäjä voi olla yhteisö, joka kerää tietoa jäsenistään esimerkiksi teiden kunnossapito-operaattori.
Henkilötietojen käsittelijä (Fluent Progress RT Oy) on henkilö tai organisaatio, joka käsittelee henkilötietoja rekisterinpitäjän puolesta. Käsittelijä voi olla esimerkiksi markkinointitoimisto, joka hoitaa toisen yrityksen markkinointia, tai IT-palveluntarjoaja, jolla on pääsy rekisterinpitäjän keräämiin henkilötietoihin.

SISÄLLYSLUETTELO

 • 1. MITÄ TIETOJA KERÄÄMME?
 • 2. MITEN KÄYTÄMME TIETOJASI?
 • 3. LUOVUTETAANKO TIETOJASI JOILLEKUILLE?
 • 4. SIIRRETÄÄNKÖ TIETOJASI MUIHIN MAIHIN?
 • 5. KUINKA PITKÄÄN SÄILYTÄMME TIETOJASI?
 • 6. MITEN SUOJAAMME TIETOJASI?
 • 7. MILLAISIA TIETOSUOJAOIKEUKSIA SINULLA ON?
 • 8. ÄLÄ SEURAA -TOIMINTOJEN TARKKAILU
 • 9. TEHDÄÄNKÖ TÄHÄN ILMOITUKSEEN PÄIVITYKSIÄ?
 • 10. MITEN VOIT OTTAA MEIHIN YHTEYTTÄ TÄHÄN ILMOITUKSEEN LIITTYEN?
 • 11. MITEN VOIT TARKASTELLA, PÄIVITTÄÄ TAI POISTAA SINUSTA KERÄÄMIÄMME TIETOJA?

1. MITÄ TIETOJA KERÄÄMME?

Henkilötietoja, joita annat meille

Lyhyesti: Keräämme henkilötietoja, joita annat meille.

Keräämme henkilötietoja, joita annat meille vapaaehtoisesti, kun rekisteröidyt sovellukseen, ilmaiset kiinnostuksesi vastaanottaa tietoa meistä, tuotteistamme tai palveluistamme, osallistut sovelluksemme toimintoihin (kuten julkaisemalla viestejä verkkofoorumeissamme tai suoritetuista kunnossapitotöistä) tai olet meihin muuten yhteydessä.
Keräämämme henkilötiedot riippuvat siitä, missä asiayhteydessä olet vuorovaikutuksessa meidän tai sovelluksen kanssa, mitä valintoja teet ja mitä tuotteita tai ominaisuuksia käytät. Keräämämme henkilötiedot voivat sisältää seuraavia:

Antamasi henkilötiedot
Keräämme käyttäjätunnuksia, salasanoja ja muita vastaavia tietoja.
Kaikkien meille antamiesi tietojen on oltava todenmukaisia, täydellisiä ja paikkansapitäviä, ja sinun on ilmoitettava meille kaikista henkilötietojen muutoksista.

Automaattisesti kerättävät tiedot

Lyhyesti: Jotkin tiedot, kuten IP (Internet Protocol) -osoitteesi ja/tai selaimen ja laitteen ominaisuudet kerätään automaattisesti, kun käytät sovellusta.

Keräämme automaattisesti tiettyjä tietoja, kun käytät tai selaat sovellustamme. Nämä tiedot eivät paljasta tarkkaa henkilöllisyyttäsi (kuten nimeäsi tai yhteystietojasi), mutta ne voivat sisältää laite- ja käyttötietoja, kuten IP-osoitteen, selain- tai laiteominaisuudet, käyttöjärjestelmän, kielivalinnan, sivuston, jolta saavuit, laitteen nimen, maan, sijainnin, tietoja siitä, miten ja milloin käytät sovellustamme, sekä muita teknisiä tietoja. Tarvitsemme tätä tietoa pääasiassa sovelluksemme turvallisuuden ja toiminnan ylläpitämiseksi sekä sisäisiin analyysi- ja raportointitarkoituksiin.
Keräämämme tiedot sisältävät seuraavia tietoja:
Laitetiedot
Keräämme laitetietoja, kuten tietoja tietokoneestasi, puhelimestasi, tabletistasi tai muusta laitteesta, jolla käytät sovellusta. Käyttämästäsi laitteesta riippuen laitetiedot voivat sisältää esimerkiksi tietoja IP-osoitteestasi (tai välityspalvelimestasi), laitteen ja sovelluksen tunnistenumeroista, sijainnista, selaintyypistä, laitteiston internet-palveluntarjoajasta ja/tai matkapuhelinoperaattorista, käyttöjärjestelmästä ja järjestelmän kokoonpanosta.

Sovelluksen kautta kerätyt tiedot

Lyhyesti: Keräämme tietoja, jotka liittyvät maantieteelliseen sijaintiisi, mobiililaitteeseesi sekä siihen, milloin käytät sovellusta.
Jos käytät sovellusta, keräämme myös seuraavia tietoja:
Tiedot maantieteellisestä sijainnista
Tarjotaksemme tiettyjä sijaintiin perustuvia palveluita voimme pyytää käyttöoikeuksia tai lupaa mobiililaitteesi sijaintitietoihin sekä lupaa seurata niitä silloin, kun käytät sovellusta. Jos haluat muuttaa käyttöoikeuksia tai lupia, voit tehdä sen laitteesi asetuksista. Mobiililaitteen käyttöoikeus.
Voimme pyytää käyttöoikeutta tai lupaa mobiililaitteesi tiettyihin toimintoihin, kuten mobiililaitteen kameraan. Jos haluat muuttaa käyttöoikeuksia tai lupia, voit tehdä sen laitteesi asetuksista.
Sijaintitietojen keräämisen tarkoitus
Fluent Kunto kerää laitteen sijaintitietoja suoritettujen toimintojen ja niiden sijaintien raportoimiseen käyttäjän organisaation vastaavalle palvelinsovellukselle. Sijaintitietoja on kerättävä myös silloin, kun sovellus on taustalla, sillä sovellusten seuraamien suoritettujen töiden reittien on oltava kokonaisia, kun mikä tahansa asiakasympäristössä saatavilla olevista töistä on aktiivinen. Fluent Kunto seuraa ja raportoi sijaintitietoja vastatakseen käyttäjien organisaatioiden tarpeisiin kunnossapitotöiden luotettavasta ja keskeytymättömästä raportoinnista ja seurannasta. Tarvitsemme tarkkoja sijaintitietojasi piirtääksemme ajamasi reitin tarkalleen kartalle ja lisätäksemme tietoihin esimerkiksi käyttämäsi ajokaistat, jotta organisaatiossasi voidaan varmistaa, että sen kunnossapitosäädöksiä ja -vaatimuksia noudatetaan.
Kerättyjä tietoja voidaan luovuttaa kolmansille osapuolille nimettömiksi muutettuina organisaatiosi sopimusvelvoitteiden täyttämiseksi. Organisaation sisällä tietoja voidaan käyttää tarvittavia kunnossapitotöitä koskevien raporttien ja tilastojen keräämiseen organisaation kunnossapitosäädöksien ja -vaatimusten täyttämiseksi.
Mobiililaitteen tiedot Keräämme automaattisesti laitetietoja (kuten mobiililaitteen tunnus, malli ja valmistaja), tietoja käyttöjärjestelmästä, versiosta ja järjestelmän kokoonpanosta, laitteen ja sovelluksen tunnistenumeroita sekä tietoja selaintyypistä ja -versiosta, laitteiston internet-palveluntarjoajasta ja/tai matkapuhelinoperaattorista sekä IP-osoitteesta (tai välityspalvelimesta). Jos käytät sovellusta, voimme kerätä myös tietoja mobiililaitteeseesi liittyvästä puhelinverkosta, mobiililaitteesi käyttöjärjestelmästä tai alustasta, mobiililaitteen tyypistä ja sovelluksessa käyttämistäsi toiminnoista sekä mobiililaitteesi yksilöllisen tunnistenumeron. Tarvitsemme näitä tietoja pääasiassa sovelluksemme turvallisuuden ja toiminnan ylläpitämiseksi, vianetsintään sekä sisäisiin analyysi- ja raportointitarkoituksiin.

2. MITEN KÄYTÄMME TIETOJASI?

Lyhyesti: Tietojesi käsittelyn oikeusperuste on oikeutettu liiketoimintaetumme, kanssasi tekemämme sopimuksen täytäntöönpano, laillisten velvollisuuksiemme noudattaminen ja/tai sinun suostumuksesi.

Käytämme sovelluksen kautta keräämiämme henkilötietoja moniin alla kuvattuihin liiketoiminnallisiin tarkoituksiin. Käsittelemme henkilötietojasi näihin tarkoituksiin oikeutetun liiketoimintaetumme perusteella, tehdäksemme sopimuksen kanssasi tai noudattaaksemme sitä, sinun suostumuksellasi ja/tai noudattaaksemme lakisääteisiä velvoitteitamme. Esittelemme erityiset käsittelyperusteemme erikseen alla lueteltujen tarkoitusten kohdalla.
Käytämme keräämäämme tai saamaamme tietoa:
Vastataksemme käyttäjien tiedusteluihin tai tarjotaksemme käyttäjätukea
Voimme käyttää tietojasi vastataksemme tiedusteluihisi ja ratkaistaksemme mahdollisia palvelumme käyttöön liittyviä ongelmatilanteita.
Muihin liiketoiminnallisiin tarkoituksiin. Voimme käyttää tietojasi muihin liiketoiminnallisiin tarkoituksiin, kuten tietojen analysointiin, käyttösuuntausten tunnistamiseen, mainoskampanjoidemme tehokkuuden määrittelemiseen sekä sovelluksemme, tuotteidemme, markkinointimme ja sinun kokemuksesi arvioimiseen ja parantamiseen. Voimme käyttää ja säilyttää näitä tietoja yhteen kootussa ja nimettömäksi muutetussa muodossa, jossa niitä ei voida yhdistää yksittäiseen loppukäyttäjään ja joka ei sisällä henkilötietoja. Emme käytä tunnistettavissa olevia henkilötietoja ilman suostumustasi.

3. LUOVUTETAANKO TIETOJASI JOILLEKUILLE?

Lyhyesti: Luovutamme tietoja vain sinun suostumuksellasi, lakeja noudattaaksemme, tarjotaksemme sinulle palveluja, suojataksemme oikeuksiasi tai täyttääksemme liiketoiminnalliset velvoitteemme.

Emme myy, vuokraa tai luovuta muulla tavalla henkilötietojasi kolmansille osapuolille, jollei jäljempänä toisin mainita. Voimme käsitellä tai luovuttaa hallussamme olevia tietoja seuraavan oikeusperustan perusteella:
Suostumus: Voimme käsitellä tietojasi, jos olet antanut nimenomaisen suostumuksen henkilötietojesi käyttämiselle tiettyyn tarkoitukseen.
Oikeutettu etu: Voimme käsitellä tietojasi, jos se on kohtuullisesti arvioiden tarpeen omien oikeutettujen liiketoiminnallisten etujemme saavuttamiseksi. Tämä sisältää myös mahdolliset alihankkijamme siltä osin, kun se on tarpeellista esimerkiksi vikatilanteen ratkaisemiseksi tai muun sovitun järjestelmätyön täyttämiseksi.
Sopimuksen täytäntöönpano: Kun olemme tehneet sopimuksen kanssasi, voimme käsitellä henkilötietojasi sopimusvelvoitteiden täyttämiseksi.
Lakisääteiset velvoitteet: Voimme luovuttaa tietojasi, jos meidän on tehtävä niin noudattaaksemme sovellettavaa lakia tai hallinnon vaatimuksia tai oikeudenkäynnin, oikeuden päätöksen tai oikeudellisen menettelyn, kuten tuomioistuimen määräyksen tai haasteen vuoksi (mukaan lukien vastaaminen julkisille viranomaisille kansalliseen turvallisuuteen tai lainvalvontaan liittyvien vaatimusten täyttämiseksi).
Elintärkeät edut: Voimme luovuttaa tietojasi, jos uskomme sen olevan välttämätöntä toimintatapojemme vastaisen toiminnan, epäillyn petoksen, henkilöiden turvallisuutta uhkaavan tilanteen tai laittoman toiminnan tutkimiseksi tai estämiseksi tai toimenpiteisiin ryhtymiseksi niiden osalta. Voimme luovuttaa niitä myös todisteiksi riita-asiassa, jossa olemme osallisena.
Liiketoiminnan siirto: Voimme luovuttaa tai siirtää tietojasi sulautumisen, yrityksen omaisuuden myynnin, rahoitustoimenpiteiden tai koko liiketoimintamme tai sen osien toiselle yritykselle myynnin yhteydessä tai niitä koskevien neuvottelujen aikana.

4. SIIRRETÄÄNKÖ TIETOJASI MUIHIN MAIHIN?

Lyhyesti: Voimme siirtää tietojasi asuinmaasi ulkopuolelle sekä säilyttää ja käsitellä niitä siellä.

Palvelimemme, joille kerätty tieto tallennetaan, sijaitsevat Suomessa. Jos käytät sovellusta ulkopuolelta, otathan huomioon, että voimme siirtää, säilyttää ja käsitellä tietojasi toimitiloissamme. Näin voivat tehdä myös sellaiset kolmannet osapuolet, joille voimme luovuttaa henkilötietojasi (katso kohta ”LUOVUTETAANKO TIETOJASI JOILLEKUILLE?” edellä) Suomessa ja muissa maissa.

5. KUINKA PITKÄÄN SÄILYTÄMME TIETOJASI?

Lyhyesti: Säilytämme tietojasi niin pitkään kuin se on tarpeen tässä tietosuojailmoituksessa yksilöityjen tarkoitusten täyttämiseksi, jos lainsäädäntö ei edellytä muuta.

Säilytämme tietojasi vain niin pitkään kuin se on tarpeen tämän tietosuojailmoituksen tarkoitusten mukaisesti, jos laki ei vaadi tai salli pitempää säilytysaikaa (esim. verotukselliset, kirjanpidolliset tai lakisääteiset vaatimukset). Tämän ilmoituksen tarkoitukset eivät edellytä henkilötietojen säilyttämistä pidempään kuin käyttäjällä on tili palvelussamme.
Kun oikeutettu liiketoiminnallinen tarpeemme käsitellä henkilötietojasi ei enää jatku, poistamme tiedot tai teemme ne nimettömiksi, tai jos tämä ei ole mahdollista (esimerkiksi koska henkilötietojasi säilytetään varmuuskopioarkistoissa), säilytämme henkilötietojasi turvallisesti ja estämme niiden käsittelyn niin pitkään, kunnes poistaminen on mahdollista.

6. MITEN SUOJAAMME TIETOJASI?

Lyhyesti: Pyrimme suojaamaan henkilötietojasi joukolla organisatorisia ja teknisiä turvatoimia.

Olemme kehittäneet soveltuvat tekniset ja organisatoriset turvatoimet, joiden tarkoitus on suojella kaikkia käsittelemiämme henkilötietoja. Huolimatta turvatoimistamme ja pyrkimyksistämme suojata tietosi ei minkään internetissä tehtävän sähköisen siirron tai tietojen säilytyksen tekniikan voida taata olevan sataprosenttisen turvallinen, joten emme voi luvata tai taata, etteivät hakkerit, verkkorikolliset tai muut valtuuttamattomat kolmannet osapuolet voisi ohittaa turvatoimiamme ja asiattomasti kerätä, varastaa tai muokata tietojasi tai päästä niihin käsiksi. Vaikka teemme kaikkemme suojataksemme henkilötietosi, niiden siirtäminen sovellukseen ja sieltä pois tapahtuu omalla vastuullasi. Käytä sovellusta vain turvallisessa ympäristössä.

7. MILLAISIA TIETOSUOJAOIKEUKSIA SINULLA ON?

Lyhyesti: Voit tarkastella ja muuttaa käyttäjätiliäsi tai poistaa sen milloin tahansa.

Jos asut Euroopan talousalueella ja uskot, että käsittelemme henkilötietojasi lainvastaisesti, sinulla on oikeus tehdä valitus asuinmaasi tietosuojan valvontaviranomaiselle. Yhteystiedot löydät täältä:

http://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm.
Jos sinulla on tietosuojaoikeuksiisi liittyviä kysymyksiä tai huomautuksia, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen info@fluentprogress.fi.
Käyttäjätilin tiedot
Jos haluat tarkastella tai muuttaa käyttäjätilisi tietoja tai poistaa tilisi milloin tahansa,
• ota yhteyttä paikalliseen Kunto-järjestelmänvalvojaan.

8. ÄLÄ SEURAA -TOIMINTOJEN TARKKAILU

Suurin osa verkkoselaimista sekä jotkin mobiilikäyttöjärjestelmät ja mobiilisovellukset sisältävät ”Älä seuraa” (DNT) -ominaisuuden tai -asetuksen, jonka aktivoimalla voit lähettää yksityisyysasetuksillesi signaalin, ettei tietoja verkkoselailustasi tule tarkkailla ja kerätä. Toistaiseksi mitään yhtenäistä tekniikan standardia DNT-signaalien tunnistamiseksi ja käyttöönottamiseksi ei ole laadittu. Niinpä emme tällä hetkellä vastaa selaimen DNT-signaaleihin tai muihin toimintoihin, jotka ilmoittavat automaattisesti, ettet halua tulla seuratuksi verkossa. Jos verkkoseurantaa koskeva standardi otetaan tulevaisuudessa käyttöön ja meidän on noudatettava sitä, ilmoitamme siihen liittyvistä toimintatavoista tämän tietosuojailmoituksen tarkistetussa versiossa.

9. TEHDÄÄNKÖ TÄHÄN ILMOITUKSEEN PÄIVITYKSIÄ?

Lyhyesti: Kyllä, päivitämme tätä ilmoitusta, jotta pystymme noudattamaan asiaankuuluvia lakeja.
Voimme päivittää tätä tietosuojailmoitusta ajoittain. Päivitetty versio osoitetaan päivitetyllä ”Tarkistettu”-päivämäärällä, ja päivitetty versio on voimassa heti, kun se on saatavilla. Jos teemme tähän tietosuojailmoitukseen olennaisia muutoksia, voimme ilmoittaa siitä etukäteen julkaisemalla tiedotteen muutoksista tai ilmoittamalla niistä sinulle suoraan. Suosittelemme, että käyt tämän tietosuojailmoituksen läpi usein, jotta pysyt tietoisena siitä, miten suojelemme tietojasi.

10. MITEN VOIT OTTAA MEIHIN YHTEYTTÄ TÄHÄN ILMOITUKSEEN LIITTYEN?

Jos sinulla on tähän ilmoitukseen liittyviä kysymyksiä tai huomautuksia, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen info@fluentprogress.fi tai kirjepostia osoitteeseen
Fluent Progress RT Oy, Torikatu 29, 80100 Joensuu

11. MITEN VOIT TARKASTELLA, PÄIVITTÄÄ TAI POISTAA SINUSTA KERÄÄMIÄMME TIETOJA?

Asuinmaassasi sovellettavien lakien perusteella sinulla voi olla oikeus päästä käsiksi sinusta keräämiimme henkilötietoihin, muuttaa niitä tai joissain tapauksissa poistaa ne. Jos haluat tarkastella, päivittää tai poistaa henkilötietojasi, ota yhteyttä paikalliseen Kunto-järjestelmänvalvojaan.